miercuri, 6 februarie 2013

Alexei Romanov



In 1905, este prezentat tarinei de catre Ana Virubova, una dintre doamnele de companie ale acesteia, o femeie insetata de magie si, se pare, si de celelalte oferte, mult mai lumesti, ale „magicianului“. Lucrurile merg struna, pentru ca Alexandra Fedorovna e ea insasi incantata sa aiba in anturajul sau personaje stranii. Sa adaugam ca, tot in 1905, in timpul Duminicii rosii, (25 ianuarie), calugarul cu rubasca devenise un simbol al legaturii de nezdruncinat dintre spiritul mistic si poporul rus.
(Portret al Tarinei Alexandra Fedorovna)
Ana l-a recomandat împărătesei, când Alexei, singurul băiat al perechii imperiale, a căzut de pe cal, suferind o puternică hemoragie internă. Medicii Curţii credeau că aceasta îi va fi fatală băiatului, care suferea de hemofilie, boala „regală“ transmisă de regina Victoria. Ţarina a acceptat să vină călugărul şi aşa a intrat Rasputin în familia imperială. În noaptea în care el s-a rugat la căpătâiul copilului care agoniza, ţarina Alexandra a crezut că s-a înfăptuit o minune. Alexei şi-a revenit, iar Rasputin a devenit un obişnuit al Curţii.

 
                                (Alexandra Fedorovna alaturi de fiul sau, Aleksei Romanov)

Alexei a mostenit la mama sa a moștenit hemofilia.  În 2009, analizele genetice au determinat că Alexei suferea de hemofilie B. Hemofilia sa a dus la crerea unor zvonuri legate de aventura pe care mama sa a avut-o cu preotul Grigori Rasputin.
In anii care urmeaza, Rasputin nu apare la Curte decat arareori. In 1908 datorita harului sau de tamaduitor castiga definitiv increderea tarinei si ajunge sa-l atraga in mrejele sale pana si pe tarul Nicolae. La Curte, Grigori incepe sa-si exercite, treptat, indeletnicirea de calauza spirituala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu